Μήπως αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησής σας:

Έχετε μία επιχείρηση που παράγει μεγάλο όγκο χαρτοκιβωτίων, πλαστικών συσκευασιών, χαρτιού και άλλων απορριμμάτων που μπορούν να συμπιεστούν;

Οι εργαζόμενοί σας δαπανούν πολύ χρόνο προσπαθώντας να συμπιέσουν τα χαρτοκιβώτια και να τα πετάξουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης;

Υπάρχει περίπτωση ο Δήμος να αδυνατεί να περισυλλέξει τα απορρίμματά σας ή να σας επιβάλει ακόμη και πρόστιμο γιατί δεν έχετε ένα συμπιεστή (πρέσσα) για το χαρτί και τα χαρτοκιβώτια που πετάτε;

Θέλετε να νοικοκυρέψετε την αποθήκη σας εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο από τους εργαζόμενους;
Διαβάστε την περίπτωση του Σούπερ Μάρκετ Μόσχα, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά 16 στο Βαρδάρη), και τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσε έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του.

Ο διευθυντής πωλήσεων της INTEKO κ. Παντελής Φουραντζής, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ Μόσχα κ. Σοφιανίδη Γιώργο, κατέγραψαν σε καθημερινή βάση τον όγκο των χάρτινων και πλαστικών συσκευασιών που είχε το σούπερ μάρκετ και τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι τα διαχειρίζονταν.

Διαπιστώθηκε ότι καθημερινά υπήρχαν 40-50 χαρτοκιβώτια διαφόρων μεγεθών τα οποία θα έπρεπε να συμπιεστούν από τους εργαζόμενους και μετά να απορριφθούν στον κάδο σκουπιδιών μπροστά στο πεζοδρόμιο της επιχείρησης. Πολλές φορές αυτός ήταν γεμάτος με αποτέλεσμα να συσσωρεύετε ένας μεγάλος όγκος χαρτιού έξω από το μαγαζί.

Το θέαμα δεν ήταν καθόλου κολακευτικό.

Επιπρόσθετα ο Δήμος έκανε παρατήρηση στον καταστηματάρχη καθώς ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Άρθρο 7, επιβάλλει την χρήση συμπιεστή χαρτοκιβωτίων για ανάλογες περιπτώσεις επιχειρήσεων και η μη συμμόρφωση μπορεί να επιφέρει την επιβολή προστίμου.

Έτσι με τη βοήθεια της Δανέζικης εταιρίας BRAMIDAN που έχουν μία πολύ μεγάλη γκάμα μοντέλων από πρέσσες χαρτιού, χαρτοκιβωτίων και πλαστικών, αποφασίσθηκε ότι η βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα ήταν η εγκατάσταση του μοντέλου Β3, που διαθέτει και το δικό του καροτσάκι για τη μεταφορά της μπάλας χαρτιού.

Η πρέσα χαρτιού και χαρτοκιβωτίων εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πλέον με μεγάλη επιτυχία.

Ο κ. Σοφιανίδης Γιώργος – ιδιοκτήτης του καταστήματος – επισημαίνει:

«Η πρέσσα αυτή με βοήθησε πολύ , πρωτίστως να νοικοκυρέψω το κατάστημά μου. Το θέαμα των άδειων χαρτοκιβωτίων ήταν πραγματικά αποκρουστικό για τον επισκέπτη της πόλης μας. Οι εργαζόμενοί μου δαπανούσαν αρκετό χρόνο αντιπαραγωγικά με το να ασχολούνται με τη συμπίεση όλων αυτών των χαρτοκιβωτίων. Τώρα απλά πετάνε τα χαρτοκιβώτια μέσα στο συμπιεστή και πατάνε ένα κουμπί. Στο τέλος της ημέρας χρειάζεται μόνο 5 λεπτά για να δέσουν την μπάλα και να την εναποθέσουν δίπλα στον κάδο σκουπιδιών ώστε να την περισυλλέξει ο Δήμος.Επιπρόσθετα εναρμόνισα τη λειτουργία του καταστήματός μου με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου και αισθάνομαι πολύ καλύτερα ως δημότης που η επιχείρησή μου συνεισφέρει στο θέμα της ανακύκλωσης και βοηθάει για μια ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Leave a Comment